joi, 14 februarie 2013

Lady şi candidatul


          Lady a împlinit un an. Ieşea la plimbare tot de două ori pe zi. Alerga după minge, se întrecea cu toţi căţeii vecinilor, lătra la toate pisicile şi la copiii care ţipau.

În ultima săptămână a lunii noiembrie, pe gardurile şi porţile unor vecini au apărut afişe cu fotografii ale candidaţilor la alegerile parlamentare. Cei mai mulţi proprietari nu le-au permis reprezentanţilor partidelor să lipească postere, dar pe stradă mai erau şi case ai căror proprietari lucrează peste hotare sau gospodării îngrijite de urmaşi care locuiesc la bloc.
La plimbarea de seară, Lady a descoperit un poster pe o poartă care nu se deschidea niciodată. Din poster zâmbea un bărbat proaspăt tuns, aranjat, dar cu faţa ca o lună plină. S-a apropiat şi a început să-l lingă cu sârg. Trecătorii se uitau la căţeluşă şi comentau:
- Pe ăsta să-l votăm!
- Dacă şi căţeluşa l-a ales, înseamnă că merită.
- Îl cunosc pe candidat. A mai fost şi prin guvern, dar poate sunt alţii mai merituoşi.
- Am auzit ca a avut o contribuţie nu tocmai cuminte la referendumul din vară. Numai că, chiar cercetat, până la hotărârea finală, este nevinovat.
- Ăsta şi-a cam adunat avere… Are nişte afaceri în judeţ. Se vede  că o duce bine. S-a cam îngrăşat…
Când s-a plictisit, Lady a luat mingea cu gura şi a dus-o la picioarele lui Andrei. Îi plăcea mai mult să alerge după minge. De aceea era în stradă.
 

Niciun comentariu: